Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Édesség receptek képes leírás - Édesség, édességek.tlap.hu
részletek »

Édesség receptek - Édesség, édességek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: edesseg.tlap.hu » Édesség receptek
Keresés
Találatok száma - 18 db
A gyümölcskenyér

A gyümölcskenyér

A gyümölcskenyér a karácsonyi asztal elmaradhatatlan kelléke. Ha még nem sütöttél, vagy esetleg unod a tavalyi receptet, van itt három másik. Az egyik a messzi Uruguay kedvence! Elkészítése: A 0,5 kg lisztet elkeverjük a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. Megszórjuk liszttel, és 20 percig kelesztjük. Tojást, fűszereket és sót adunk a tésztához, és liszttel kemény tésztává gyúrjuk. 15 percig tovább kelesztjük. 20 dkg vajat 10 dkg liszttel összedolgozunk, és belegyúrjuk a kelt tésztába. További 15 percig kelesztjük. Elkeverjük a mazsolát a mandulával, a kandírozott citromhéjjal és narancshéjjal, valamint a rummal. Kicsit állni hagyjuk, és beledolgozzuk a tésztába. 15 perc múlva kalácsot formálunk a tésztából. 20 cm hosszú, lapos rudat gyúrunk, a két végén kicsit benyomjuk, és hosszában középen összehajtjuk. 20-30 percig kelesztjük, majd megsütjük. A gyümölcskenyeret még melegen olvadt vajjal bekenjük, és megszórjuk vaníliás porcukorral.

Aranygaluska - szakácstrükk és konyha-technológiai leírás

Aranygaluska - szakácstrükk és konyha-technológiai leírás

Az élesztőt futtasd fel. Majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban már csak margarin kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Frissen tálald, és borsodót adj mellé.

Banán hajó másképp

Banán hajó másképp

A gyümölcs és fagyi kompozíciójának alapötletéből született ez a tökéletesen egyszerű desszert. A legtöbb helyen a csoki-vanília-eper fagyik szentháromságából készül, ám a Häagen-Dazs egyedi ízeivel kellemes meglepetést nyújthatunk kedvenc vacsoravendégeinknek.

Beigli Recept

Beigli Recept

Elkészítés: A tejfölt langyosra melegítjük, beletesszük a tojást, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 50 dkg lisztben elmorzsolunk 25 dkg vajat/margarint, megszórjuk a tetejét 5 dkg porcukorral, 1 csipet sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejfölt és összegyúrjuk. 4 cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és másnapig a hűtőszekrénybe rakjuk.

Bodzafánk

Bodzafánk

A kora nyári időszakban nagyon sok helyen találkozhatunk bodza bokrokkal, amelyek virágából remek és különleges desszert készíthető. Az elkészítése is nagyon egyszerű, aki egy palacsintát tud csinálni annak ez sem okozhat gondot.

Hirdetés
Citromtorta

Citromtorta

Vacsoravendégeket vártunk, az ételsort a citrom jegyében állítottam össze: előételként citromlevélen tálalt sült citrom került a tányérokba, főételként citromos borjú, citromos burgonyapürével, befejezésnek pedig a Bűvös Szakácsról néztem ki Thomas Keller citromtoráját. Egy kis malőr csúszott azonban a dologba, így történt, hogy Thomas Keller tortájának a fenyőmagos, omlós tésztájára végül nem az eredeti receptben írt krém, hanem Piérre Hermé-féle citromkrém került.

Csokoládés sajttorta fehércsokoládé-mázzal

Csokoládés sajttorta fehércsokoládé-mázzal

gazán egyszerű elkészíteni, és a kétféle csokoládénak köszönhetően mennyei a végeredmény. A sajttorta kiváló desszertként szolgálhat akár szülinapokra is, ráadásul, ha csokimázzal bolondítod meg, az édesszájúak szívét is elnyered. Idényjellegű gyümölcsöket is használhatsz hozzá, vagy megbolondíthatod csokoládé helyett hagyományos áfonyaszósszal is.

Desszert ötletek a Jólkifőztem oldalról

Desszert ötletek a Jólkifőztem oldalról

Desszert receptek minden mennyiségben a Knorr séfjeinek az ajánlásával. A Jólkifőztemen több száz receptet találhatsz, kezdve a hagyományos süteményeken át egészen a kuriózumnak számító édességekig. Remek ötleteket találhatsz arra is, ha egy különleges alkalomra szeretnéd meglepni a szeretteidet. A receptek mellett rengeteg segítséget is találhatsz oldalon, hogy melyek a leginkább megfelelő alapanyagok, ezen kívül tippeket olvashatsz a lépések megkönnyítéséről. Természetesen azt is láthatod, hogy nagyjából mennyibe fog kerülni az adott desszert.

Édes sütemény receptek

Édes sütemény receptek

Szeretnéd egy helyen megtalálni a legfinomab édességrecepteket, akkor keresd fel ezt az oldalt, ahol egy helyen gyűjtöttük össze a legínycsiklandozóbb süteményrecepteket. Ha nem csak az édeset szereted, hanem a sós, vagy egyéb különleges recepteket akkor kis böngészéssel azt is megtalálod nálunk. Csokis gesztenyés, vagy léppen joghurtos sütemények egy helyen. A sütemények szűrhetők betürend, vagy a felhasználók értékelése alapján is, így biztos megtalálod a számodra legfontosabb süteményreceptet.

Hirdetés
Édesség receptek

Édesség receptek

Minden amit a legfinomabb és legegyszerűbb édesség receptekről tudni érdemes!! Ebbe szeretnénk segítséget nyújtani! Hasznos receptek, amiket összegyűjtöttünk! Napjainkba az édesség receptek népszerű téma a társadalomba, ezért szeretnénk segítséget nyújtani! Hasznos receptekkel segíteni mindenkinek, aki érdeklődik a téma iránt! Az oldalon még számos más hasonló jellegű receptet is találsz, de érdemes vissza is nézned, mert naponta frissül az oldal!

Gesztenyeszív recept

Gesztenyeszív recept

A gesztenyemasszát a rummal összegyúrjuk, 8 részre osztjuk és egyenként szív alakúra formázzuk,majd a hűtőbe téve dermesztjük. a csokit kis tálban vízgőzön fölolvasztjuk. a szívek alsó kétharmadát a fölolvasztott csokiba mártjuk, hűtőben megdermesztjük. addig a porcukrot vízzel simára keverjük, és a szívek szabadon hagyott felső harmadát belemártjuk. végül megdermesztjük.

Gyümölcsös túrótorta

Gyümölcsös túrótorta

A tortaformát kikentem margarinnal. Majd alulra beletettem az előzőleg kisütött és kihűlt piskótatésztát. Erre rákentem az elkészített krémet. Szeletekre vágott gyümölcsöt (én őszibarackot) tettem rá egy rétegben. Erre öntöttem rá a kész túrótölteléket. Amikor a zselatin már kezdett kicsit keményedni, gyümölccsel ( én meggyel) körbedíszítettem.

Habcsók

Habcsók

A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) verj laza habot, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytasd a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. (Annyira kell sűrűnek lennie, hogy jól lehessen formázni.) Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan vajazz ki, hints meg liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal adagold ki a habot. Végül helyezd előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe, s ott kb. fél óra alatt süsd/szikkaszd keményre a habcsókokat. (A 'Borzas Katának' nevezett variánsban a habverés végén durvára vágott dióbelet is kevernek a masszához. Ugyanígy elkészíthető mandula-, vagy mogyoróvagdalékkal is.)

Habkarika

Habkarika

Három tojásfehérjét keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk. 150 g cukrot apránként belekeverünk és addig verjük, amíg a késvágás látható marad benne. A habmasszát nagy lyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire karikákat spriccelünk. Tarka cukormorzsával megszórjuk, egy órát száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe helyezzük. Sütési idő 120-140 perc. A karikákat konyhai rácson hűlni hagyjuk. Tetszés szerint ételfestékkel, színezett porcukorral süteménydíszekkel és szivárványcukorral díszítjük.

Madártej

Madártej

Valahogy a madártejnek az én családomban nem volt nagy hagyománya. Egyetlen alkalomra emlékszem, amikor Édesapám készített és nagyjából itt véget is ért pályafutása nálunk. Talán ez indokolja, hogy még csak most készült életem első madárteje. Egy ponton sántított kicsit a kivitelezés, miszerint azon ritka esetek egyike állt elő, hogy nyúltam a vaníliarúdért, de hiába. Így vanília kivonatot használtam.

Mákos guba recept

Mákos guba recept

A kifliket vágjuk karikákra, majd forrázzuk le a cukorral elkevert tejjel. Ha a kiflikarikák már jól megszívták magukat tejjel, öntsük le a tejet és a karikákat óvatosan forgassuk át a vajjal és a cukorral elkevert mákkal.Tegyük a keveréket tepsibe és a tetejét szárítsuk meg egy picit a sütőben.Amint kivesszük csorgassunk rá mézet és azon melegében tálaljuk!

Sütidoboz

Sütidoboz

Szeretnél valami édességet, de semmi ötleted sincs? Krémeset? Édeset? Gyümölcsöst? Sósat? Vagy valami egyszerű és gyorsat? Nézz be a sütidobozba és biztosan találsz kedvedre valót! ;) A sütidoboz-n bármikor találhatsz édességrecepteket, legyen akár valamilyen alkalom, vagy csak egyszerűen ha édességre vágysz. Nézz körbe, és válogass kedvedre! :) Rétesek, Pogácsák, Sütés nélküli édességek, Muffinok, Makaronok, Piték, Torták, Gyümölcsös sütemények, Fagyi receptek, Szilvás, Csokis, Almás, Medvehagymás finomságok

Tuti menü