Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ehetetlen édességek képes leírás - Édesség, édességek.tlap.hu
részletek »

Ehetetlen édességek - Édesség, édességek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: edesseg.tlap.hu » Ehetetlen édességek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Édes Anna

Édes Anna

Az Édes Anna keletkezése idején Kosztolányi a Pesti Hírlap számára beszélgetéseket készített a társadalom különböző rétegeinek tagjaival. 'Egy itt, a Krisztinavárosban szolgált cselédlány adta az első impulzust regényemhez. De ez nem az a lány volt, aki tényleg megölte a kommün bukása után a gazdáit. Csak most, amikor már befejeztem a regényemet, tudtam meg, hogy csakugyan megtörtént ez az eset.' - írta Kosztolányi.

Édes Anyanyelvünk

Édes Anyanyelvünk

Az Édes Anyanyelvünk az Anyanyelvápolók Szövetségének évente ötször - februárban, áprilisban, júniusban, októberben és decemberben - megjelenő folyóirata. Megjelenik a Magyar Tudományos Akadémia Magyar Nyelvi Bizottságának és a Magyar Nyelvtudományi Társaságnak a támogatásával. Kiadja az Anyanyelvápolók Szövetsége.

Édes élet - sorsjegy

Édes élet - sorsjegy

A sorsjegyen három játék található. Az egyes játékok fedőrétegének ledörzsölése után állapítható meg, hogy nyertes-e a sorsjegy. Az első játékban a játékosnak három azonos összeget kell találnia ahhoz, hogy nyereményt érjen el. Három egyforma összeg megtalálása esetén a játékos nyereménye a betűvel és számmal is kiírt összeg névértéke.

Édes november

Édes november

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat.

Tuti menü