Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Édesség, édességek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Édesség, édességek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: edesseg.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 118 db
3 szuper desszert 500 kalória alatt

3 szuper desszert 500 kalória alatt

Habkönnyű csokoládékrém, vitamindús gyümölcssaláta vagy ízletes vaníliapuding tud egy kis nassolásra csábítani? Ezúttal a vonalaid miatt sem kell aggódnod!  Receptjeink kevesebb, mint 500 kalóriát tartalmaznak.

A 10 legjobb csokoládémúzeum

A 10 legjobb csokoládémúzeum

A VirtualTourist nevű internetes oldal szerkesztői számba vették a világ tíz legjobb csokoládémúzeumát. A legjobbnak Köln háromszintes komplexuma bizonyult. A Föld legjobb ilyen jellegű létesítménye Kölnben található, ahol futurisztikus épület ad otthont az ínyencségeknek. A német város múzeuma mindjárt három szinten várja a látogatókat, akiket leginkább a hömpölygő csokoládét forgató kút nyűgözhet le. A múzeum alkalmazottai időnként waffelt mártogatnak a folyékony édességbe, hogy azzal vegyék le lábukról a betérőket.

A 4 legfinomabb diétás karácsonyi édesség

A 4 legfinomabb diétás karácsonyi édesség

Kenj ki egy kör alakú, körülbelül 20 cm átmérőjű sütőformát. A kekszet, amennyiben egészben vetted meg, törd robotgéppel vagy aprítógéppel finom morzsákká. Olvaszd fel a vajat, majd keverd bele a morzsát. Tedd a sütőformába, és jól nyomkodd le. Tedd a formát a hűtőbe. A citromos-túrós réteg elkészítéséhez tedd a citromhéjat és a citromlevet egy edénybe, majd keverd hozzá a zselatint. Lassan melegítsd fel a keveréket, várd meg, amíg a zselatin felolvad, majd hagyd kihűlni. Egy másik tálban keverd össze a túrót és a cukrot, majd add hozzá a szétválasztott tojások sárgáját és a zselatinos keveréket. Verd fel a tojásfehérjét, majd óvatosan forgasd össze a túrós keverékkel. Tedd rá a kekszes alapra, simítsd el, majd tedd a hűtőbe körülbelül 2 órára. Ha megdermedt, vedd ki a formából, és tálald szeletekre vágva.

A Cote d'Or márka

A Cote d'Or márka

A Cote d'Or a belga csokoládégyártás meghatározó szereplője, amely immár több, mint 120 esztendeje örvendezteti meg különleges ízeivel a csokoládérajongókat szerte a világon. A legendás név és az emblémában szereplő elefánt a felhasznált kakaóbabok egykori származási helyére, az Aranypartra, a mai Ghánára utal. Az eltelt több mint egy évszázad alatt a Cote d'Or termékeket a kiváló minőség mellett a folyamatos változás jellemezte: sikerült mindig új izgalmakkal, új összetevők felhasználásával fokozni a csokoládé élvezetét.

A csokoládé és marcipán története

A csokoládé és marcipán története

A csokoládé alapanyaga a kakaóbab, amely a Theobroma cacao nevű fa termése. A mai Mexikó területén élt maja indiánok már Kr.e. 600 körül használták a csokoládé bizonyos változatát, melynek mágikus erőt tulajdonítottak. Gyógyszerként használták láz, köhögés és terhességi depresszió ellen, valamint vallási szertartások alkalmával is fogyasztották. Az aztékok a maják keserű csokoládéitalát mézzel és vaníliával édesítették, de az így elkészült nedűt csak a nemesek fogyasztották.

Hirdetés
A Dobos torta története

A Dobos torta története

Hagyomány és nosztalgia - Dobos József nyomában 1884-ben járunk, amikor is a legenda szerint Dobos mester vajat köpülő inasa véletlenül porított süvegcukrot tett a vajba só helyett. Ugyanis a kor szokásai szerint így tartósították a vajat.

A grillázs története

A grillázs története

A grillázs francia eredetű szó, jelentése édesség, olvasztott cukorba kevert vajból, apróra tört mogyoróból, mandulából vagy dióból, vékonyan kinyújtva, szobahőmérsékleten megszárítva - az Idegen szavak és kifejezések szótára szerint.

A gyümölcskenyér

A gyümölcskenyér

A gyümölcskenyér a karácsonyi asztal elmaradhatatlan kelléke. Ha még nem sütöttél, vagy esetleg unod a tavalyi receptet, van itt három másik. Az egyik a messzi Uruguay kedvence! Elkészítése: A 0,5 kg lisztet elkeverjük a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. Megszórjuk liszttel, és 20 percig kelesztjük. Tojást, fűszereket és sót adunk a tésztához, és liszttel kemény tésztává gyúrjuk. 15 percig tovább kelesztjük. 20 dkg vajat 10 dkg liszttel összedolgozunk, és belegyúrjuk a kelt tésztába. További 15 percig kelesztjük. Elkeverjük a mazsolát a mandulával, a kandírozott citromhéjjal és narancshéjjal, valamint a rummal. Kicsit állni hagyjuk, és beledolgozzuk a tésztába. 15 perc múlva kalácsot formálunk a tésztából. 20 cm hosszú, lapos rudat gyúrunk, a két végén kicsit benyomjuk, és hosszában középen összehajtjuk. 20-30 percig kelesztjük, majd megsütjük. A gyümölcskenyeret még melegen olvadt vajjal bekenjük, és megszórjuk vaníliás porcukorral.

A méz a természetes édesítőszer

A méz a természetes édesítőszer

Minden medve szereti a mézet - ezt már az óvodások is tudják, és tudták már jóval azelőtt, hogy Micimackó erről bárkinek énekelt volna. Sőt mi magunk is nagy mézkedvelők vagyunk - ezt a titulust tehát a mackók nem sajátíthatják ki maguknak. Tudjuk azt, hogy történelem előtti őseink már sok-sokezer évvel ezelőtt is bolondultak ezért a csemegéért, s akár életünk veszélyeztetésével is igyekeztek hozzájutni: ötven méter magasba is felmásztak az égbetörő fákon, hogy megvámolják a vadméhek odújában rejtegetett, aranyosan csillogó folyékony kincset. S ugyanezt teszik ma is a világ messzi tájain élő természeti népek, a még mindig kőkorszaki viszonyok közt élő civilizálatlan természeti népek, a még mindig kőkorszaki viszonyok közt élő, civilizálatlan bennszülöttek. A méznek és a méhészetnek igen tekintélyes történelme van.

Hirdetés
A tökéletes mézeskalács receptje

A tökéletes mézeskalács receptje

A mézeskalács nemcsak finom csemege, hanem csodaszép asztali dísz is lehet. Süsd meg te is! Az ünnepi készülődéshez hozzátartozik a mézeskalácssütés. A kellemes illatot árasztó mézesek finom csemegék, egyben mutatós díszek.

A Világ legédesebb útja, avagy csokoládéturizmus

A Világ legédesebb útja, avagy csokoládéturizmus

Elzász már régóta ismert borairól, de ma már a borút mellett a csokoládé út is kellemes programot kínál a turistáknak. A bor és a csokoládé út időnként keresztezi egymást, és jól megférnek egymással. A 'Csokoládé útja' elzászi csoki gyárosok, cukrászok kezdeményezésére jött létre. 2007-ben vált a terv valósággá. Hatvan állomása van Retzvillertől Elzászon át és a német városban Bad Bergzabern-ben ér véget. Útközben a csokoládé mellett más édességekkel is találkozhatunk, pl. mézeskaláccsal. A különböző állomásokon pecséteket gyűjthetünk, és ha hat pecsétet megszereztünk, akkor megkapjuk a 'csokoládé-útlevelet', amellyel édes ajándékok is járnak.

Adventi forraltborkrém torta

Adventi forraltborkrém torta

A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a reszelt narancs- és citromhéjat, végül egyenként a tojások sárgáját is. A lisztet elvegyítjük az őrölt fahéjjal meg a szegfűszeggel. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, azután a liszttel váltakozva a vajas krémhez keverjük. A tészta felét kivajazott-kilisztezett tortaformába kenjük, majd a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A másik feléből ugyanígy még egy lapot sütünk.

ÁFA mentes cukor minden édességhez

ÁFA mentes cukor minden édességhez

A cukor egy elengedhetetlen alapanyag az emberek mindennapjaiból, és nemcsak, hisz a cukrászdáknak, édességgyártóknak is nagy mennyiségben van szükségük cukorra. Cégünk jó minőségű cukrot tud biztosítani Romániából vagy akár Szlovákiából is. Ha nem tudja megoldani a szállítást, akkor vállaljuk a Budapesti leszállítást is, viszont átveheti akár Nagyváradon, vagy Lengyelországban is. Sok pénzt megspórolhat ha ÁFA mentesen veszi meg azt a nagy mennyiségű cukrot, melyre vállalkozásának szüksége van.

Alföldi rakott palacsinta

Alföldi rakott palacsinta

A felütött tojásokat elkeverjük a cukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Annyi szódavizet adunk hozzá, hogy tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A masszát félórát pihentetjük, majd felforrósított olajon, serpenyőben a palacsinták mindkét oldalát pirosra sütjük.

Aranygaluska - szakácstrükk és konyha-technológiai leírás

Aranygaluska - szakácstrükk és konyha-technológiai leírás

Az élesztőt futtasd fel. Majd dolgozd össze az átszitált liszttel, a tojássárgájával, egy csipetnyi sóval, s annyi tejjel, hogy viszonylag lágy tésztát kapj. Ezután gyúrj bele 5 dkg margarint, s a tésztát keleszd a kétszeresére. Közben a maradék margarint olvaszd meg, a diót pedig keverd össze a cukorral. Ha a tészta megkelt, nyújtsd ki egy ujjnyi vastagra, s késsel vagy egy kis pogácsaszaggatóval darabold fel. Egy mély tepsit kenj ki margarinnal, s az aljára rakj egy sor tésztagaluskát, azt szórd meg cukor-dió keverékkel, locsold meg olvasztott margarinnal, majd megint sor tészta következik, s arra megint cukor-dió és margarin. A legfelső sorban már csak margarin kerül a tésztára. Tedd hideg sütőbe, majd közepes tűzön süsd 35-40 percig. Frissen tálald, és borsodót adj mellé.

Arom Italia

Arom Italia

AZ olaszok ismerik a jó fagylalt titkát: évszázados hagyományok, természetes alapanyagok, a legmodernebb technológia. És ami nem titok: Olaszországban a legtöbb fagylaltalapport az Aromitalia gyártja. Tejesfagylalt-alappora és gyümölcsfagylalt-alappora az olasz fagylaltkészítők körében fogalom. Az Aromitalia DPO és Aromitalia DBF, ezek a piacvezető termékek a fagylaltot egyedülállóan krémessé és testessé teszik, s frissességét napok múltán is megőrzik

Asbolt

Asbolt

Családi és céges rendezvényeinek fénypontja lehet a csokiszökőkút, mely még elegánsabbá és felejthetetlenné teszi az ünnepeket látványosságával, a friss csokoládé és gyümölcsök illatával és nyújt egyben gasztronómiai élményt vendégeinek. Egy exkluzív rendezvény nagyon elegáns kiegészítői lehetnek kiváló minőségű és különböző méretű csokiszökőkútjaink, melyek a néhány fős összejövetelektől akár a több száz vagy ezer fős rendezvényekig is képesek kiszolgálni a megrendelő igényeit.

Tuti menü