Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Külföldi édes specialitások képes leírás - Édesség, édességek.tlap.hu
részletek »

Külföldi édes specialitások - Édesség, édességek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: edesseg.tlap.hu » Külföldi édes specialitások
Keresés
Találatok száma - 6 db
Az eredeti bécsi Sacher  torta

Az eredeti bécsi Sacher torta

Nem rég elzarándokoltunk a sacher torta kitalálójának cukrászdájába, Bécsbe. Az eredeti torta receptet 1832-ben az akkor 16 éves Franz Sacher alkotta meg, Metternich herceg számára. Értesüléseim szerint, azóta nem változtattak semmit a recepten.

Bécs: kiruccanás egy igazi Sacher szeletért

Bécs: kiruccanás egy igazi Sacher szeletért

Séta a parkban, luxusmárkák a kirakatokban, mennyei sütemények, kulturális különlegességek, üdítő belvárosi zsongás: ez Bécs. Ha nincs programod egy hétvégére, és valami mozgalmas feltöltődésre vágysz, irány az osztrák főváros!

Ischler

Ischler

A szokásos soraimmal kezdem ezt a bejegyzést is: ez a süti olyan, de olyan egyszerű! És nem viccelek. Tényleg nem. Az ischlerben is kellemeset csalódtam (nem csak én voltam vele elégedett, hanem a kóstoló közönség is...:)), hiszen csak összegyúrjuk, szaggatjuk, sütjük, ragasztjuk és lecsokizzuk. Na. Ennél még egy pogácsa is bonyolultabb.

Nürnbergi aprósütemény

Nürnbergi aprósütemény

A cukrot, a tojásokat és a vaníliás cukrot addig keverjük, míg a cukor feloldódik. A mogyorót, a diót, a kandírozott gyümölcshéjakat és a mézes fűszert összekeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Hűvös helyen (de nem a hűtőben!) 24 órát hagyjuk letakarva pihenni. A kezünk ügyébe egy tálkába vizet készítünk, mivel a massza ragadhat. Golyókat formálunk, majd villával ellapítjuk a tepsiben, és a széleit is kiegyenlítjük. 200 °C-on előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük. A mézesek belül még egy kicsit puhák maradjanak, sütés után hagyjuk őket kihűlni. Ebből a masszából kb. 40-45 darab lesz.

Sacher-torta - egy titokzatos édesség

Sacher-torta - egy titokzatos édesség

Bár az eredeti Sacher-torta receptje hétpecsétes titok, még a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Egy szelet történelem című kiállítása sem árulja el, azért arra jó volt, hogy meghozza a kedvünket a tortasütéshez, és a mi Sacher-tortánk receptje nem titkos, itt olvasható.

Zotter Csokoládégyár - Riegersburg

Zotter Csokoládégyár - Riegersburg

A csokoládégyárban bepillantást nyerhetünk a csokigyártás kulisszatitkaiba. A kóstolóexpedícióhoz magyar nyelvű Audio Guide áll a látogatók rendelkezésére. A 90 perces vezetés alatt többször alkalom nyílik a kóstolásra is. A Schoko-Laden-Theater program 8 állomásán nem fogunk unatkozni. Mini libegők szállítják a csoki italokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat stb. A vezetés elején a gyár munkatársa üdvözli a vendégeket, majd a látogatók a gyár mozijában 'Kakaó-filmet' nézhetnek meg. Ezután kezdődik az Audio-Guide használatával a kóstoló program: szabadon lehet felfedezni a Zotter csoki gyártását, és kóstolni a finom csokikat.

Tuti menü