Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Méz és cukor képes leírás - Édesség, édességek.tlap.hu
részletek »

Méz és cukor - Édesség, édességek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: edesseg.tlap.hu » Méz és cukor
Keresés
Találatok száma - 6 db
A méz a természetes édesítőszer

A méz a természetes édesítőszer

Minden medve szereti a mézet - ezt már az óvodások is tudják, és tudták már jóval azelőtt, hogy Micimackó erről bárkinek énekelt volna. Sőt mi magunk is nagy mézkedvelők vagyunk - ezt a titulust tehát a mackók nem sajátíthatják ki maguknak. Tudjuk azt, hogy történelem előtti őseink már sok-sokezer évvel ezelőtt is bolondultak ezért a csemegéért, s akár életünk veszélyeztetésével is igyekeztek hozzájutni: ötven méter magasba is felmásztak az égbetörő fákon, hogy megvámolják a vadméhek odújában rejtegetett, aranyosan csillogó folyékony kincset. S ugyanezt teszik ma is a világ messzi tájain élő természeti népek, a még mindig kőkorszaki viszonyok közt élő civilizálatlan természeti népek, a még mindig kőkorszaki viszonyok közt élő, civilizálatlan bennszülöttek. A méznek és a méhészetnek igen tekintélyes történelme van.

ÁFA mentes cukor minden édességhez

ÁFA mentes cukor minden édességhez

A cukor egy elengedhetetlen alapanyag az emberek mindennapjaiból, és nemcsak, hisz a cukrászdáknak, édességgyártóknak is nagy mennyiségben van szükségük cukorra. Cégünk jó minőségű cukrot tud biztosítani Romániából vagy akár Szlovákiából is. Ha nem tudja megoldani a szállítást, akkor vállaljuk a Budapesti leszállítást is, viszont átveheti akár Nagyváradon, vagy Lengyelországban is. Sok pénzt megspórolhat ha ÁFA mentesen veszi meg azt a nagy mennyiségű cukrot, melyre vállalkozásának szüksége van.

Az a csodálatos méz!

Az a csodálatos méz!

A méz az egyik legjobb érv amellett, hogy nem csupán egészséges, de akár gyógyhatású is lehet az, ami finom. Több, mint kedves gesztus a természet - és persze a méhek - részéről. A méznek több, mint háromszáz változatát ismerjük, melyek színük, ízük alapján térnek el. Legjellegzetesebb sajátosságaikat természetesen a bázisul szolgáló virágok nektárja határozza meg. Széles körben ismert, hogy a méz nem csupán egészséges és finom, azt azonban kevesen tudják, hogy a méz különféle típusai milyen gyógyhatásokkal is rendelkeznek. Ma már furcsának tűnhet, de a történelem során a mézt a legváltozatosabb módokon használták gyógyszerként - a legérdekesebb pedig az, hogy ezeket a módszereket később a tudomány is igazolta.

Fehér vagy barna cukor?

Fehér vagy barna cukor?

Történelme hajnalán az ember gyümölcscukrot és mézet fogyasztott - mindkettőt még eredeti csomagolásában, azaz magukban a gyümölcsökben, illetve ahogy a méhek elkészítették. A méz már nagyon hamar elterjedt Európában, de a cukorrépa szántóföldi termesztése csak a rajta alapuló cukorgyártás elterjedésével vette kezdetét, amely a napóleoni hadjáratok és kontinentális zárlat alatt lendült fel Európában.

Magyar Cukor

Magyar Cukor

A Magyar Cukor Zrt. az osztrák Agrana élelmiszeripari csoporthoz tartozó cukoripari vállalat, amelyet 1995. július 1-jén öt cukorgyári részvénytársaság (Ács, Ercsi, Mezőhegyes, Sarkad, Sárvár) hozott létre. 1996 őszén az Európa egyik vezető élelmiszeripari csoportjához, a német Südzuckerhez tartozó osztrák vállalat többséget szerzett a társaságban, és ezzel a lépéssel a cég megindult az európai fejlődés útján. Az Agrana az azóta eltelt évtizedben folyamatosan biztosította a fejlesztéshez szükséges tőkét és know-how-t, és magyarországi cukoripari érdekeltségeit fokozatosan a Magyar Cukor Zrt.-ben egyesítette. A szükséges racionalizációs lépések végrehajtása után létrejött a jelenlegi, két cukorgyárból (Kaposvár, Petőháza) és budapesti központból álló vállalati struktúra.

Nyírfacukor - diétás édesség

Nyírfacukor - diétás édesség

Bár a nyírfacukrot a tudomány már 115 éve ismeri, az egészségügyi és diétás előnyeire vonatkozó kutatások csak a 60-as években indultak meg. A 70-es évektől már antibakteriális és fogszuvasodást gátló hatásait tanulmányozták. Alkalmazásának széleskörű lehetőségei és előnyei napjainkra már jól ismertek, noha hétköznapi felhasználásának mértéke még mindig elmarad a megérdemelttől.

Tuti menü