Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Múzeumok képes leírás - Édesség, édességek.tlap.hu
részletek »

Múzeumok - Édesség, édességek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: edesseg.tlap.hu » Múzeumok
Keresés
Találatok száma - 7 db
A 10 legjobb csokoládémúzeum

A 10 legjobb csokoládémúzeum

A VirtualTourist nevű internetes oldal szerkesztői számba vették a világ tíz legjobb csokoládémúzeumát. A legjobbnak Köln háromszintes komplexuma bizonyult. A Föld legjobb ilyen jellegű létesítménye Kölnben található, ahol futurisztikus épület ad otthont az ínyencségeknek. A német város múzeuma mindjárt három szinten várja a látogatókat, akiket leginkább a hömpölygő csokoládét forgató kút nyűgözhet le. A múzeum alkalmazottai időnként waffelt mártogatnak a folyékony édességbe, hogy azzal vegyék le lábukról a betérőket.

A Világ legédesebb útja, avagy csokoládéturizmus

A Világ legédesebb útja, avagy csokoládéturizmus

Elzász már régóta ismert borairól, de ma már a borút mellett a csokoládé út is kellemes programot kínál a turistáknak. A bor és a csokoládé út időnként keresztezi egymást, és jól megférnek egymással. A 'Csokoládé útja' elzászi csoki gyárosok, cukrászok kezdeményezésére jött létre. 2007-ben vált a terv valósággá. Hatvan állomása van Retzvillertől Elzászon át és a német városban Bad Bergzabern-ben ér véget. Útközben a csokoládé mellett más édességekkel is találkozhatunk, pl. mézeskaláccsal. A különböző állomásokon pecséteket gyűjthetünk, és ha hat pecsétet megszereztünk, akkor megkapjuk a 'csokoládé-útlevelet', amellyel édes ajándékok is járnak.

Csokoládé Múzeum

Csokoládé Múzeum

Tényleg csokoládéból van a kastély? Tényleg minden csokoládéból készült? Ilyen kérdéssel és várakozással vannak tele Willy Wonka (Charlie és a csokigyár) rajongói, akik örömmel törnének egy darabot a Csokoládé Palota kerítéséből. Az Árpádföldön, a bekecs utca 22. sz. alatt található Csokoládé Múzeum épülete ugyan hagyományos anyagokból épült és a kerítés is kovácsoltvas, senkit nem ér csalódás, hiszen sok-sok csokoládét kóstolhat, aki részt vesz a Csokoládé Múzeum fenséges ízutazásain, programjain.

Linzer Torta Kiállítás

Linzer Torta Kiállítás

A linzer torta története - Kiállítás (Ausstellung Linzer Torte - Gedicht ohne Worte) Vers szavak nélkül A Linz-i Kastély Múzeumban 2006. október 7-én nyitottak meg egy kiállítást, ami a linzer tortát, és annak történetét mutatja be. Megismerkedhetünk a hozzávalókkal, a különféle receptekkel, és azok eredetével, képeket láthatunk a süteményről, és bepillantást nyerhetünk a történelmi sütési eljárásokba is.

Marcipán Múzeum Keszthely

Marcipán Múzeum Keszthely

Marcipán Múzeum és Cukrászda Keszthelyen, a Festetics Kastély közvetlen közelében, a Kastély tornyával szemben lévő mellékutcában található.A szép épület első felét a családias hangulatu cukrászda foglaja el, ahol saját készítésű könnyű, tejszínes tortákat, házias süteményeket kínálunk vendégeinknek, de lehet itt kapni kávé-és fagylaltspecialitásokat, marcipán desszerteket,és figurákat, széles választékban.A cukrászda mögött van a Marcipán Múzeum, amely egy állandó cukrászati kiállítás, ahol 50 m2-en 20 vitrinben mintegy 100 marcipánból készített díszmunka található, amelyek itt készültek, főként a cégtulajdonos, Simonfai Jenő, és felesége, Ágnes művei.

Méz Múzeum

Méz Múzeum

Mézmúzeumunk nagy szeretettel várja az idelátogató kedves vendégeket és reméljük, mindenki megtalálja a saját érdeklődésének megfelelő programot, ki a mézpergetést, ki a mézkóstolást ,ki csak a méhészkedés látványát. Mindez csodálatos környezetben zajlik, ugyanis egyik oldalon a Hernád folyó, míg a másik oldalon a hegyek találhatóak.

Szabó Marcipán Múzeum

Szabó Marcipán Múzeum

A kiállításon megtévesztően élethű hímzett párnák, kalocsai csipkék, gobelin bútorok, a mesevilág jelenetei és még sokminden más szemet gyönyörködtető alkotás látható. Árpád fejedelemtől Károly királyon át, Zita királynőig 24 marcipán keretbe foglalt és festett portré ábrázolja történelmünk nagyjait. Megtekinthető egy egész marcipánból készült hortobágyi ménes, esküvői hintó négy lóval, de megcsodálhatjuk a kaktuszvilág legszebb példányait is.

Tuti menü